/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Zebră fără dungi, găsită în Namibia. Cum se explică acest caz rar

04 mai 2021, ora 13:33

O zebră fără dungi a fost fotografiată în Parcul Național Etosha din Namibia. Sunt foarte puține exemplare de acest fel în lume.

Explicația pentru lipsa dungilor este o tulburare de pigmentare, care face ca dungile întunecate să se suprapună peste cele albe. În ciuda aspectului diferit, aceste zebre sunt acceptate de restul turmei.

Sursă foto: Solent News

Potrivit unor cercetări recente, zebrele se bazează foarte mult pe aspectul lor pentru a îndepărta insectele. Dungile creează o iluzie optică. Dacă de la distanţă observă ţintele foarte bine, când se apropie, vederea insectelor devine foarte slabă, iar dungile le derutează şi mai mult. Totul le apare în ceaţă şi de foarte multe ori fie se ciocnesc de animale, fie ratează aterizarea.

Zebrele evită astfel infecţii periculoase pe care le pot transmite muştele africane.

Sursă foto: Solent News

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram