Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a contestat decizia instanței de a-l plasa în arest preventiv pentru 15 zile pe unul din liderii rețelei specializate în contrabandă cu țigări, deconspirate săptămâna trecută pe malul Prutului, la Briceni. Inițial, procurorii au cerut arestarea învinuitului pentru un termen de 30 de zile.

Magistrații Judecătoriei Ciocana au dat curs demersului PCCOCS doar parțial și au dispus plasarea acestuia sub arest pentru doar 15 zile.

Amintim că zeci de mii de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de jumătate de milion de lei, au fost confiscate săptămâna trecută de oamenii legii, în timpul unei operațiuni care a avut lo cpe malul râului Prut, în apropiere de localitate Șirăuți, raionul Briceni. În momentul descinderii, figuranții au reușit să părăsească locul faptei cu un microbuz. La fața locului au fost depistate 70 de cutii a câte 50 de blocuri de țigări în fiecare de marca Ashima fabricate în China și Ritm de producție autohtonă, valoarea cărora ar fi de aproximativ 500 de mii de lei.

Totodată, oamenii legii au mai depistat o barcă din cauciuc gonflabilă cu motor, pompă pentru umflarea bărcii și o vâslă. În cadrul cercetării la fața locului, prin implicarea expertului criminalist, a fost posibilă fixarea urmelor de încălțăminte și de cauciuc lăsate de automobil.

La scurt timp, pe urme fierbinți, a fost identificat microbuzul care, ca și obiectele indicate supra, a fost recunoscut în calitate de corp delict, care ar putea fi confiscate.

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SPIA, urmează să verifice și să acumuleze probe în sensul implicării sau neimplicării angajaților postului Poliției de Frontieră responsabil de segmentul geografic în care a fost contracarată infracțiunea. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 4 la 10 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!