Liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, care este fugit din țară, iar locul aflării sale nu se cunoaște, ar putea participa „fizic” la alegerile parlamentare anticipate din această vară. Cel puțin asta a declarat deputata Marina Tauber. 

„Domnul Ilan Șor va participa în campania electorală. Desigur că fizic, cum altfel poți să participi în campania electorală”, a menționat Marina Tauber în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Alegerile legislative anticipate urmează să se stabilească pe data de 11 iulie curent, după ce șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului. Documentul a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

La sfârșitul lunii aprilie, Ilan Șor anunță că a trimis la Procuratură, Banca Națională a Moldovei și Ministerul Finanțelor scrisori cu privire la intenția sa de a întoarce în bugetul statului banii care i se impută în proces.

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. De atunci au fost amânate zeci de ședință de judecată.

Acesta a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!