/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

„A venit momentul să vă rezervați vacanțele în Italia”. Prim-ministrul Draghi, despre pașaportul național de vaccinare

missing
05 mai 2021, ora 16:18

Mario Draghi, prim-ministrul Italiei, a îndemnat toţi străini să îşi rezerve vacanţele de vară în Italia întrucât ţara va avea propriul paşaport verde, informează Reuters, potrivit Mediafax.

Mario Draghi, prim-ministrul Italiei, i-a îndemnat pe cei din străinătate să îşi rezerve vacanţele de vară în Italia. Acesta a menţionat că ţara va avea propriul paşaport verde de vaccinare şi va fi gata la mijlocul lunii mai, mai devreme decât restul Europei.

Prim-ministrul a spus că Uniunea Europeană va introduce un paşaport verde până la mijlocul lunii iunie. Acesta va facilita călătoriile internaţionale pentru cei care au fost vaccinaţi, sunt negativi în urma testul RT PCR sau ar putea dovedi că s-au recuperat recent din Covid-19.

El a spus însă că Italia, care generează aproximativ 13% din producţia sa economică din turism, va avea propriul paşaport verde gata până la jumătatea acestei luni.

„La mijlocul lunii mai turiştii pot avea permisul italian, aşa că a sosit momentul să vă rezervaţi vacanţele în Italia”, a adăugat el, potrivit Digi24.

Călătoriile între regiunile italiene au fost strict restricţionate pentru o mare parte a anului pentru a combate virusul. Dar, cu numărul de cazuri în scădere, guvernul speră să atragă turişti în această vară cu aşa-numitele paşapoarte de vaccin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram