/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Bunuri în valoare de 5 milioane de lei, puse sub sechestru de ARBI săptămâna trecută. Printre cele mai valoroase - un Bentley Continental

missing
05 mai 2021, ora 09:18

Cinci milioane de lei este cifra sechestrelor aplicate, săptămâna precedentă, de către Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) a Centrului Național Anticorupție. Printre bunurile indisponibilizate se numără trei automobile, o construcţie locativă şi una nelocativă, un teren agricol şi altul pentru construcţii, dar şi bani în numerar.

Potrivit raportului ARBI, unele dintre cele mai valoroase bunuri sechestrate sunt cele trei autoturisme de model Bentley Continental, Mitsubishi Galant şi Renault Kangoo – toate trei estimate la 4.077 509 lei. De asemenea, a fost pus sechestru şi pe mai mult de jumătate de milion de lei, bani în numerar. Bunurile au fost indisponibilizate în cadrul a patru cauze penale, gestionate de către procuratură şi CNA şi vizează fapte de corupere pasivă, activă, spălare de bani şi evaziune fiscală.

În săptămâna precedentă, Agenţia a finalizat 4 delegaţii pe 2 cauze penale în privinţa a doi subiecţi, a elaborat 4 note analitice pe 21 de persoane, a întocmit 8 avize consultative privind evaluarea unor bunuri mobile şi imobile. De asemenea, a fost preluat în administrare un automobil de model Hunday Tucson, fabricat în anul 2020.

În anul 2020, ARBI a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 1,5 miliarde de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram