/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cauza morții prințului Filip, stabilită oficial. Ce scrie în certificatul de deces

missing
05 mai 2021, ora 11:52

Cauza decesului prințului Filip este oficială! Ducele de Edinburgh a murit de bătrânețe la vârsta de 99 de ani, potrivit The Telegraph care a prezentat în exclusivitate date din documentul de deces.

De la moartea sa din nouă aprilie curent, Palatul Buckingham nu a oferit prea multe detalii despre decesul prințului decât că în ultima perioadă, prințul Filip a avut mai multe probleme de sănătate și a fost internat la spital pe 16 februarie, după ce s-a simțit rău, fiind internat 28 de nopți.

Portalul britanic, The Telegraph anunță că a obținut certificatul de deces al prințului Filip, care a fost avizat de Sir Huw Thomas, șeful diviziei medicale regale. Sir Huw nu ar fi identificat nicio boală sau vătămare care ar fi putut contribui la moartea ducelui. Certificatul nu include nicio mențiune asupra stării preexistente din cauza căreia ducele a fost supus unei intervenții cardiace cu câteva săptămâni înainte de moarte.

Bătrânețea poate fi stabilită drept cauză de deces în situațiile în care persoana are peste 80 de ani, iar starea fizică a acesteia înregistrează un declin constant.

Prințul Filip a fost internat timp de o aproximativ lună la două spitale din Londra. Inițial a primit îngrijiri pentru o infecție, dar apoi a fost supus unei proceduri chirurgicale.

Ducele s-a întors la Castelul Windsor pe 16 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram