/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Decis: CSE de la Edineț a permis accesul în cimitire de Blajini. Ce reguli trebuie respectate 

missing
05 mai 2021, ora 09:33

Comisia pentru Situații Excepționale a Primăriei Municipiului Edineț s-a întrunit în ședință ieri, 4 mai. Astfel, autoritățile locale au decis să permită accesul localnicilor pe teritoriul cimitirelor de Paștele Blajinilor. Totodată, membrii comisiei au permis organizarea târgurilor locale și competițiilor sportive în aer liber.  

Potrivit deciziei, va fi permis un număr limitat de persoane, astfel încât să fie păstrată distanța minimă de patru metri, iar fluxul de persoane va fi dirijat, pentru ca să nu se formeze aglomerații. Mai mult, la fiecare mormânt se permite prezența nu mai mare de opt persoane, rude de gradul I.

În decizie se mai menționează că pe teritoriul cimitirelor se impune obligativitatea purtării măștii de protecție.

Foto: Constantin Cojocaru/Facebook

Amintim că după anularea stării de urgență din Republica Moldova, CNESP a reimpus o serie de măsuri restrictive. Astfel, începând cu 29 aprilie, „în unitățile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”în baza indicatorului de incidență cu COVID-19 în ultimele 14 zile mai mare de 100 cazuri la 100 mii populațiede către comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică se instituie starea de urgență în sănătate publică”, se arată în decizia CNESP.

Totodată, a rămas obligatorie măsura care vizează purtarea măștilor de protecție atât în spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, cât și în cele deschise.

Respectarea distanțării fizice de cel puțin un metru rămâne, de asemenea, în vigoare, dar și respectarea regimului de autoizolare, în cazurile în care acesta este necesar.

Atunci, CNESP a recomandat prezența fizică la muncă doar a personalului a cărui activitate necesită acest lucru.

Totodată, a redevenit obligatorie necesitatea prezentării unui rezultat negativ la COVID – 19 la trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare în R. Moldova. Testul trebuie să fie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie. Persoanele care nu dețin un astfel de test, vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14(paisprezece) zile, în locurile determinate. Excepție fac persoanele care nu prezintă semne clinice de infecţie respiratorie sau stare febrilă, copii de până la 5 ani și alte categorii de persoane. 

Între timp, Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a interzis accesul în cimitirele din municipiu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram