politic

Greceanîi și doi deputați socialiști efectuează o vizită în Belarus. Cine mai face parte din delegație

05 mai 2021, ora 11:29
Distribuie:

Speakerul Zinaida Greceanîi, și doi deputați socialiști, Vasile Bolea și Radu Mudreac, dar și ministrul în exercițiu al Agriculturii, Ion Perju, efectuează o vizită în Belarus. Cel puțin asta se arată pe pagina Parlamentului, unde se menționează că vizita va avea loc în perioada 5-7 mai.

„Zinaida Greceanîi în fruntea delegației Republicii Moldova, efectuează, în perioada 5-7 mai, o vizită oficială la Adunarea Națională a Republicii Belarus. Din delegație mai fac parte deputații Vasile Bolea – președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Radu Mudreac – președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu, precum și ministrul în exercițiu al agriculturii, dezvoltării regionale și mediului Ion Perju”, se precizează în informațiile oficiale.

Potrivit informațiilor, scopul vizitei este identificarea oportunităților pentru a dinamiza cooperarea interparlamentară, social-economică, investițională și culturală dintre țările noastre.

În cadrul vizitei, urmează a fi semnată o declarație privind colaborarea dintre Adunarea Națională a Republicii Belarus și Parlamentul Republicii Moldova.

Totodată, vor avea loc întrevederi bilaterale sau în componența delegațiilor, inclusiv cu conducerea Adunării Naționale a Republicii Belarus și cu Șeful Secretariatului Camerei Reprezentanților a Adunării Naționale, cu Prim-ministrul țării și cu ministrul agriculturii și alimentației.

Președintele Parlamentului și alți membri ai delegației vor purta discuții cu membrii diasporei moldovenești în Republica Belarus.

De asemenea, delegația va participa la ceremonia solemnă de dezvelire, în capitala belarusă, a bustului lui Ion Soltîs, Erou al Uniunii Sovietice, născut în Moldova și căzut pe teritoriul Poloniei în timpul războiului din 1941-1945.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram