/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

„Suntem prea relaxați!” Specialiștii atenționează că, după sărbători, numărul îmbolnăvirilor de COVID - 19 va crește

missing
05 mai 2021, ora 13:43

Responsabilii de la Ministerul Sănătății trag un semnal de alarmă și spun că riscul ca numărul îmbolnăvirilor de COVID – 19 să crească după sărbători este iminent. Potrivit specialiștilor, moldovenii „s-au relaxat prea mult”, iar cazurile puține înregistrate în ultimele zile nu reprezintă de fapt realitatea.

„Noi suntem prea relaxați cât ține de măsurile de prevenție. Există riscul ca după sărbători să avem un număr mai mare de îmbolnăviri de COVID – 19. Acest risc a fost enunțat și de experții OMS, și noi înțelegem asta când vedem ce se întâmplă afară”, a declarat într-o conferință de presă Igor Curov, secretar de stat la Ministerul Sănătății.

În opinia lui Curov, numărul mic de cazuri de infectare cu noul coronavirus, raportat în ultimele zile, se datorează sărbătorii Paștelui, când oamenii nu s-au adresat la medic așa ca în zilele obișnuite.

„Este complicat de explicat tendința, pentru că de sărbătorile sfinte lumea nu se adresează la medic. De aceea, nu cred că numărul de pacienți este în prezent atât de mic”, a menționat specialistul.

De la începutul pandemiei, peste 251 de mii de moldoveni s-au infectat cu noul coronavirus, iar aproape șase mii de oameni au murit în urma complicațiilor provocate de COVID – 19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram