/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Taxi sau avion privat? Cum ar fi ajuns Nicolae Ceaus la Chișinău. Detalii din ancheta parlamentară în cazul răpirii fostului magistrat ucrainean

missing
05 mai 2021, ora 15:25

Comisia parlamentară de anchetă în cazul răpirii la Chișinău a fostului judecător ucrainean, Nicolae Ceaus, s-a întrunit din nou în ședință. Membrii acesteia au examinat astăzi o serie de materiale primite de la Președinție, inclusiv solicitările lui Ceaus privind eliberarea azilului politic în R. Moldova.

„Am primit mai multe materiale restricționate de la Președinție, despre cazul Ceaus. Sunt materiale privind solicitările de azil politic depuse de el în data de 28 februarie 2017, mai multe materiale referitoare la modul în care el a ajuns la Chișinău. Avem procesul verbal în care el a declarat că a traversat ilegal frontiera Republicii Moldova”, a declarat într-o conferință de presă deputatul Partidului Platforma DA, Vasile Năstase, președinte al Comisiei de anchetă în cazul Ceaus.

Totodată, Năstase a menționat că există mai multe ipoteze privind modul în care Nicolae Ceaus a ajuns în Republica Moldova.

„Anumite instituții spun că în 2017 cu o mașină de taxi de la Odesa. Există și ipoteza că ar fi venit cu un avion privat pe aeroportul de la Chișinău. Aceste detalii le vom stabili însă ulterior”, a subliniat președintele Comisiei parlamentare de anchetă în cazul răpirii lui Ceaus.

Potrivit lui Vasile Năstase, la ședința de astăzi a comisiei urma să vină Andrei Spînu, șeful administrației prezidențiale, care a anunțat marți că degrevează din funcție pentru a se implica în campania electorală. Acesta nu  s-a prezentat însă.

„Urmează audieri ale reprezentanților Președinției, pentru că în unul din răspunsurile oferite este menționat că a avut loc o discuție între șefii administrațiilor preziențiale, care au convenit ca după 23 aprilie (n. r. anul curent) să vină reprezentanți ai structurilor ucrainene ca să ofere detalii legate de cazul Ceaus”, a spus Năstase.

Vasile Năstase a mai precizat că la ședințele următoare urmează să fie audiați și reprezentanți Serviciului Protecție și Pază de Stat.

Amintim că magistratul din Ucraina, Nicolae Ceaus, cel care în anul 2016 a fugit de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova, ar fi fost răpit la Chișinău.

Poliția a pornit un proces penal pe acest caz. Potrivit ministrul de Interne, Pavel Voicu, o persoană ar fi fost deja reținută, însă se cunosc detalii. Voicu a precizat în schimb că cei implicați în răpire au trecut frontiera cu Ucraina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram