/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Cine ar putea fi noul ambasador al Uniunii Europene la Chișinău

missing
05 mai 2021, ora 12:04

Subsecretarul de stat, directorul politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia, Janis Mazeiks, ar putea fi noul șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, notează Culisele Democrației. 

Deocamdată, informația nu a fost confirmată oficial, iar Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a precizat că se abține de la comentarii cu privire la numirea noului șef al Delegației Uniunii Europene și informează instituțiile mass-media că în conformitate cu uzanțele diplomatice, anunțul cu privire la numirea șefilor de misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova este realizat la momentul oportun de către statul/organizația reprezentat/ă.

Potrivit sursei citate, Mazeiks este licențiat în științe politice la Universitatea din Letonia și masterand în drepturile omului și democratizare, la Universitatea din Padova, Italia. Și-a început activitatea în diplomație în anul 1995, deținând mai multe funcții, atât în aparatul central, cât și în misiuni.

Timp de trei ani a fost reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă Consiliul Europei, iar mai apoi revenit în centrală a fost șeful departamentului organizații internaționale și drepturile omului.  În perioada 2006-2007 a fost consilierul președintelui leton pe politică externă. Din 2007-2011 a fost ambasador, reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la Geneva, iar în 2013 -2018 ambasador, Reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la New York.

Precizăm că succesorul lui Pirkka Tapiola la funcţia de ambasador UE, Peter Michalko și-a început misiunea în septembrie 2017, care este și în prezent ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram