/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Judecătoria Ciocana a decis: Veaceslav Platon rămâne fără „Casa Modei” și fosta clădire ASITO. Imobilele rămân în posesia lui Vladimir Russu

missing
05 mai 2021, ora 19:23

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins calificând drept neîntemeiată plângerea înaintată de Veaceslav Platon împotriva ordonanței emise de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, prin care Casa Modei și fosta clădire ASITO au fost transmise în posesia controversatului om de afaceri. Avocatul omului de afaceri, Vladimir Russu a declarat că cele două clădiri au fost recunoscute drept corpuri delicte și transmise în proprietatea lui Russu.

Avocatul omului de afaceri Vladimir Russu, Sergiu Istrate, a precizat că apărătorii lui Platon au solicitat și astăzi ca ședința de judecată să fie amânată, însă cererea nu a fost acceptată de judecători.

Ședința de azi s-a încheiat cu pronunțarea unei hotărâri pe caz. Judecătorul a pronunțat că prin încheierea de azi plângerea avocaților lui Platon împotriva ordonanței Procurorului General a fost respinsă ca neîntemeiată. Vreau să menționez că avocații lui Platon au solicitat amânarea ședinței din motiv că unul dintre apărători a făcut test la COVID-19 și a expediat rezultatul, dar în document nu este indicat – nici că este pozitiv, nici că este negativ. Iar al doilea avocat, printr-o cerere, a declarat că a fost în contact cu colegul său și, respectiv, există bănuieli cu privire la starea sa de sănătate. Instanța a considerat că aceste argumente sunt neîntemeiate. Ca rezultat, judecătorul a pronunțat hotărârea de respingere”, a explicat Serghei Istrati, avocatul lui Russu.

Mai jos puteți urmări ședința de judecată în care magistrații Judecătoriei Ciocana decid cui aparțin cele două imobile.

Precizăm că, anterior, avocații lui Platon au solicitat de mai multe ori amânarea ședințelor de judecată din varii motive. Ultima ședință de judecată urma să aibă loc pe 28 aprilie.

Și ședința din 20 aprilie curent a fost amânată. Anterior, procurorul General, Alexandr Stoianoglo a depus la Curtea Supremă de Justiție un recurs prin care solicită casarea încheierilor judecătorilor de instrucție care i-au permis lui Veaceslav Platon să intre în posesia a două imobile din centrul Capitalei.

Este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe bd. Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința companiilor, al cărui beneficiar efectiv este Veaceslav Platon. Acțiunile Procurorului General vin după plângerile depuse de Vladimir Russu, care reclama faptul deposedării ilegale de cele două imobile.

Pe 6 aprilie 2021, Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele emise anterior de procuratura specializată, restabilind drepturile și dispunând restituirea de către Veaceslav Platon a celor două imobile proprietarului Vladimir Russu, constatând interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale de către PCCOCS care a intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram