/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Actorii au pregătit mai multe premiere. Spectacolele care vor fi jucate pe scenele teatrelor de la Chișinău

missing
06 mai 2021, ora 14:44

După o perioadă îndelungată, teatrele de la Chișinău și-au redeschis ușile și își așteaptă spectatorii. Unii actori au pregătit premiere, iar alții continuă să joace spectacolele îndrăgite. Chiar începând de astăzi puteți să vă potoliți setea de artă și să mergeți la teatru. Spectacole găsiți pe placul oricui – comedii, drame și istorii din viață. Mai jos vedeți ce piese pot fi urmărită în următoarea perioadă la teatrele de la Chișinău. 

O premieră poate fi urmărită la Teatrul Geneza Art. „ZACS”, o comedie grotească cu situații diverse și pline de umor. O mireasă care așteaptă și un mire care nu vine. „ZACS” este o reflecție a societății anilor ‘90 cu reverberații în actualitate. Un spectru de relații clasice familiale, în care ne oglindim regăsindu-ne. 21 de caractere într-un delir nupțial. Piesa, care este regizată de actrița Dana Burlaca, va fi jucată toată luna mai. La Teatru „Geneza Art” vor fi jucate și alte spectacole, printre care Labirint, Cutia Neagră, Mâncare pentru monștri, TOC, dar și altele.

Și actorii de la Teatru Night Guguță au pregătit o premieră pentru spectatori. Este vorba de „Ulciorul sfărâmat”, care poate fi văzută în wekeend-ul următor, 15-16 mai. „Judecata anunță sentința: „Toți zic că nu-i dreptate pe Pământ, dar nici în Ceruri nu e!”. Ulciorul sfărâmat este o satiră în adresa sistemului judiciar. Venirea revizorului într-o judecătorie de provincie, transformă procesul într-o farsă, în care se confundă adevărul cu minciuna, realitatea cu imaginarul”. Aceste acțiuni vor putea fi văzute pe scenă.

O altă premieră poate fi jucată pe scena de la Teatrul Fără Nume, pe data de 15 mai sau 16 mai. „12 șoapte în a 12-a noapte” este un spectacol despre  Chefurile lui Sir Toby Belch și așteptările lui sir Andrew Aguecheek se ciocnesc de năzdrăvăniile lui Mary… Malvolio în ciorapii săi galbeni face defileuri în fața stăpânei sale Olivia … Viola deghizată în Cezario luptă pentru dragostea ducelui Orsino, iar Feste, nebunul de la curte, alergând prin poveste, recită din Faust.

„Iluzii”- este o comedie amară, care poate fi urmărită la Teatrul „Alexei Mateevici” pe data de 22 mai. Este o poveste ironică despre viață, povestită de patru actori. Aflăm istoria de dragoste și moarte a două cupluri, care se confruntă cu niște iluzii, în care ne regăsim refugiul și noi. Povestea lor e de fapt povestea noastră. Artificiile teatrale fac loc sincerității și adevărului scenic.

Teatrul „Alexei Mateevici” a pregătit un program și pentru copii. Jack și vrejul de fasole – un spectacol de Margareta Nazarchevici, după basmul lui  Joseph Jacobs. Universul magic al copilăriei te invită să parcurgi pățaniile lui Jack și ale mamei sale, în spectacolul ” Jack și vrejul de fasole”, un basm vechi de cinci mii de ani. O poveste care înfruntă timpul, cu un personaj hazliu, vioi,  pe care copiii îl vor îndrăgi și îl vor susține în aventurile sale. Ia piciul de mânuță și vino la teatru! Spectacolul poate fi văzut pe data de 22 mai.

În următoarea perioadă, la Teatrul Eugene Ionescu pot fi admirate mai multe piese, printre care „Iubire la proști”. O comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț. Regizată de M. Chris Nedeea, după un text de Francis Veber. Totodată, pe data de 22 mai va putea fi jucat spectacolul „Ultima Noapte la Madrid”, care redă viața lui Jaqueline Roque, ultima dintre cele șapte soții ale pictorului spaniol Pablo Picasso, despre care acesta spunea că este unica femeie care îl înțelegea.

Teatrul Național „Mihai Eminescu” a pregătit un spectacol inedit pentru cupluri: Stricere. Aceștia vor deveni pentru câteva ore actori și vor parcurge un „labirint psihologic” în zece spații amenajate în stilul unor camere de apartament. Fiecare spectator va avea căști în care este un text despre o scenă care se întâmplă în sala de baie, sufragerie, dormitor. Spectatorii ascultând scena interpretată de actori o vor retrăi. Se privesc unul pe altul, ascultă dialogul, de parcă ar fi al lor propriu. Fiecare încăpere din labirint are povestea sa, iar spectatorii primesc „o cheie -scenariu” cu ordinea camerelor în care vor intra. Șase și șapte mai sunt ultimele zile în care se va juca spectacolul.

Teatrul „Luceafărul” a pregătit o comedie franțuzească de bulevard pentru publicul său. Spectacolul Fazanul pune în scenă personaje fascinante și dubioase, acțiunea devine o aventură, un risc și promite un suspans și o farsă pe cinste, în stilul dramaturgului Georges Feydeau. Spectacolul se va juca pe 13, 14, 16 mai. Totodată în repertoriul din această lună găsiți mai multe piese, printre care: „A patra dimensiune”, „Tata” sau „Testamentul”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram