/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Vals „socialist” în centrul Capitalei. Activiștii PSRM au dansat și desfășurat panglica „Sfântul Gheorghe”

06 mai 2021, ora 23:18

Un celebru cântec rusesc, de pe timpul celui de-al doilea război mondial, a răsunat, astăzi, în scuarul Catedralei, iar tinerii socialiști au dansat vals pe ritmurile acestuia. La final, activiștii tineri din cadrul Partidului Socialiștilor au desfășurat, pe zeci de metri, panglica „Sfântul Gheorghe”, fără a mai ține cont de distanța socială. Majoritatea ne-a spus că, în acest mod, ei sărbătoresc „Ziua Victoriei”. Și pentru că cei mai mulți dintre ei erau vorbitori de limba rusă, cu greu ne-au putut răspunde la întrebările legate de cel de-al doilea război mondial. Asta deși afirmau că acele evenimente de la mijlocul secolului trecut au o importanță deosebită pentru ei.

Evenimentul a fost organizat în amiaza-zilei de azi, în scuarul Catedralei de către așa-zisa Garda Tânără a Partidului Socialiștilor. 20 de perechi de adolescenți au dansat ceea ce ei au numit Valsul Victoriei. Ulterior, tinerii au desfășurat o pânză lungă de 76 de metri, numită Panglica Sfântului Gheorghe. Distanța socială a fost respectată, însă, cu greu./

(TEXT) Mulți dintre participanți cu greu au putut să ne spună ce simbolizează evenimentul de astăzi. Mai mult, majoritatea tinerilor nu au putut să ne vorbească decât în limba rusă.

Menționăm că, în pofida pandemiei, PSRM a anunțat despre organizarea unui marș, pe data de 9 mai. Asta chiar dacă anterior socialiștii și ȘOR insistau pe menținerea stării de urgență din cauza numărului mare de infectări.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram