Peninsula italică a devenit promotorul vânzării caselor la un euro sau pornind de la un euro. Nevoia de a revitaliza regiunile pe alocuri îmbătrânite, dar și necesitatea renovării spațiilor a împins autoritățile locale la astfel de inițiative. După ce mai multe orașe au aderat la această idee, a fost creată o listă cu casele expuse la vânzare. Deși casele pot fi cumpărate la doar un euro, există o serie de condiții pe care cumpărătorul trebuie să le îndeplinească, spre exemplu, să își asume renovarea locuinței în cauză. Autoritățile locale susțin că există cerere considerabilă pentru astfel de case.

La achiziția propriu-zisă, cumpărătorii trebuie să plătească un depozit ce variază între 2 000 si 5 000 de euro și să își asume faptul că vor renova casa în următorii trei ani de la achiziție. În cazul în care renovarea caselor nu este finalizată în decurs de trei ani, cumpărătorii achită o amendă de 20.000 de euro.  Dacă, condiția este îndeplinită, depozitul inițial este returnat cumpărătorului.

Dacă în alte regiuni, trendul este de a vinde case la un euro, în Cammarata, casele se dau chiar gratis. Locuitorii își dau locuințele pe mâna celor care par a fi cei mai potriviți cumpărători. Bineînțeles, dacă aceștia din urmă nu renovează clădirile la timp, orașul revendică locuințele.

Orașul Cammarata

Satul Cantiano se află la sud de San Marino, într-o zonă bogată a Italiei. Două foste ferme situate în împrejurimile rurale s-au vândut deja, dar sunt disponibile câteva clădiri istorice din centrul vechi al satului.

Cantiano

Cinquefrondi, o comună în regiunea Calabria, vinde și ea case la nici mai mult nici mai puțin de 1 euro, pentru a atrage cât mai mulți tineri în zonă, scrie BusinessInsider.com.

Primarul comunei, Michele Conia, a denumit această campanie ”Operațiunea Frumusețe” (Operation Beauty). Aceasta a declarat că foarte mulți tineri au plecat în marile orașe sau chiar în capitală în căutarea joburilor. Prin urmare, mare parte din comună se află abandonată, locuințele fiind goale, unele chiar riscante pentru ceilalți locuitori. Nefiind ocupate și sub acțiunea fenomenelor meteo, casele au început să dea semne de instabilitate în ceea ce privește tencuiala.

Singura cerință pentru afacerea din Cinquefrondi este ca viitorii proprietari de case să plătească o taxă anuală, un fel de poliță de asigurare, în valoare de 250 de euro (aproximativ 284 de dolari) până la finalizarea lucrărilor de renovare a casei cu pricina.

Cinquefrondi

CNN scrie că și în prezent mai există astfel de case de vânzare, majoritatea pe insula Sicilia, din sudul Italiei, cea mai săracă regiune a țării.

Castiglione di Sicilia

BIccari

Troina di Sicilia

Sambuca

Borgomezzavallee

Bisaccia

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!