/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Un jurnalist de la RISE spune că a identificat adevăratul proprietar al pașaportului moldovenesc folosit de un agent GRU

missing
07 mai 2021, ora 16:07

Jurnalistul RISE Vladimir Thorik a anunțat printr-o postare pe Facebook că l-a găsit pe adevăratul titular al pașaportului cu numele cetățeanului Moldovei Nicolae Popa, care ar fi fost folosit de un agent al serviciului de informații militare al Rusiei (GRU), Alexander Petrov, suspectat de autoritățile londoneze de otrăvirea fostului ofițer GRU Sergei Skripal.

„Acesta se numește Vitalie C.. Acesta are 38 de ani. El locuiește în SUA, activează în sfera construcțiilor și renovării încăperilor”, a menționat jurnalistul, care a precizat că numărul și anul emiterii actului sunt identice cu documentul folosit de agentul rus.

Proprietarul pașaportului a declarat pentru jurnalistul RISE că a fost o singură dată în Rusia, fiind în drum spre SUA, de unde a schimbat un zbor.

În legătură cu acest caz, Agenția Servicii Publice a inițiat o anchetă, menționând că în Registrul de stat al populației al Republicii Moldova nu este luată în evidență persoana cu datele identificatoare menționate

Cei doi agenți au fost anunțați în căutare internațională de către poliția cehă. Potrivit poliției cehe, în octombrie 2014, Petrov și Boshirov au reușit să iasă din țară cu pașapoarte false moldovenești și din Tadjikistan. Cel moldovenesc ar fi fost pe numele Nicolai Popa, iar celălalt pentru identitatea Ruslan Tabarov. În urma deflagrațiilor din 16 octombrie 2014 într-un depozit de muniții, unde s-ar fi păstrat în jur de 10 mii de kilograme de muniții, au murit doi angajați ai unei companii private. Autorităților cehe au anunțat că în acest incident ar fi fost implicate serviciile secrete ruse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram