/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Atenție! Căpușele au inundat parcurile din Capitală

missing
07 mai 2021, ora 08:53

Odată ce afară se încălzește, apar și unele probleme de sezon. Una dintre acestea ar fi că zonele verzi ale capitalei sunt invadate de căpușe. Mulți dintre cei care vin pentru o plimbare în parc ori merg la pădure, spun că încearcă să se protejeze, pentru că știu cât de periculoase sunt mușcăturile acestor insecte. La rândul lor, medicii atenționează că, dacă totuși am depistat o căpușă pe corp, trebuie să apelăm la doctor. Potrivit celor de la Spații Verzi, în câteva parcuri din capitală, a început deja procesul de dezinsecție.

Căpușele sunt foarte periculoase pentru sănătate, dar este dificil să identifici locurile în care acestea stau la pândă, în așteptarea jertfei. De obicei, acestea se ascund în iarbă și atacă pe neașteptate. Oamenii care iubesc ieșirile la iarbă verde prin parcuri și păduri spun că se străduie să se protejeze de aceste insecte.

Totodată, medicii ne atenționează că aceste insecte pot să provoace boli foarte grave și chiar decesul. Iar pentru a evita mușcăturile acestora, trebuie să ne acoperim corpul cât mai mult și să purtăm haine de culori deschise.

Odată ce natura a înverzit, responsabilii de la Spații Verzi susțin că au început dezinsecțiile împotriva căpușelor. De obicei, acestea invadează spațiile verzi în perioada aprilie – iulie. În prezent, sunt cunoscute peste 900 de specii de căpușe, răspândite pe toate continentele. 10 la sută din toate aceste specii pot transmite diferite boli, inclusiv grave. Lyme este denumirea bolii, care se transmite cel mai frecvent prin mușcăturile acestor insecte. În Republica Moldova, în ultimii 10 ani, au fost raportate peste 1600 cazuri de îmbolnăvire din cauza mușcăturilor de căpușă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram