/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Poliția Republicii Moldova vine cu recomandări privind accesul în cimitire de Blajini

missing
08 mai 2021, ora 15:36

După ce Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a municipiului Chișinău a permis accesul în cimitirele din Capitală de Blajini, poliția vine cu recomandări pentru prevenirea și diminuarea riscului de infecție cu virusul SarsCov2. 

Astfel, pentru diminuarea riscului de contaminare cu COVID-19 oamenii legii recomandă vârstnicilor, persoanelor infectate cu COVID-19 sau cele ce prezintă simptome de infecție, persoanelor aflate în carantină/autoizolare sau cu probleme majore de sănătate, inclusiv celor din grupele cu risc sporit, să se abțină de la deplasare și să rămână acasă, pentru a nu se expune riscului de infectare pe ei sau cei apropiați.

Totodată, aceștia recomandăm conducătorilor auto să excludă deplasarea cu unitățile de transport până la intrarea în cimitire, parcând în adiacentul acestora, doar în locurile permise și să nu fie lăsate în mașină bunuri de preț.

Dacă ați consumat băuturi alcoolice nu urcați la volan, optați pentru transportul public. În acest sens Poliția, în comun cu alte subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne, vor asigura ordinea publică și recomandă cetățenilor să dea dovadă de responsabilitate civică și să respecte prevederile hotărârilor comisiilor extraordinare de sănătate publică”, se arată în nota informativă a Poliției Republicii Moldova.

De asemenea, în cazul în care ați devenit victima sau sunteți martorul unei infracțiuni, adresați-vă după ajutor angajaților poliţiei implicați la menținerea ordinii publice sau apelați numărul unic de urgență – 112.

Precizăm că, accesul în cimitirele din Capitală va fi permis, începând de mâine, 9 mai. Anunțul a fost făcut de către primarul general al municipiului, Ion Ceban, după ședința ședința Comisie extraordinare pentru sănătate publică a municipiului Chișinău. Acesta a precizat că accesul va fi permis de la ora 09: 00 până la ora 17:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram