/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Prințul austriac neagă că ursul Arthur e cel ucis de el: Am vânat un urs în deplină legalitate

08 mai 2021, ora 10:18

Prințul Emanuel von and zu Liechtenstein, care este în centrul scandalului legat de împușcarea în România a ursului Arthur, considerat a fi unul dintre cele mai mari exemplare din Europa, a reacționat direct pentru prima dată, vineri, într-o scrisoare despre care relatează cotidianul austriac Kronen Zeitung.

Prințul recunoaște că a fost la vânătoare în România, dar spune că a făcut-o în deplină legalitate. În plus, susține că nu ursul Arthur ar fi animalul pe care l-a împușcat el, iar asta se poate documenta cu imagini. Prințul spune că ursul pe care l-a împușcat se afla la 250 de metri de casele oamenilor și în felul acesta a eliminat un pericol.

Emanuel von and zu Liechtenstein mai spune că a plătit toate taxele cuvenite, fără a preciza la cât se ridică suma, și subliniază că acești bani sunt investiți în programe de protecție pentru urșii și oamenii care trăiesc în proximitatea lor.

El își declară „sprijinul deplin” pentru ancheta autorităților și salută anunțarea concluziilor.

În final, prințul mărturisește că regretă și își cere scuze pentru faptul că în urma acestui incident s-a creat o falsă impresie care a rănit sentimentele multor oameni. „Vânătoarea ca mijloc de a controla suprapopularea unor specii și de a le asigura supraviețuirea este o tradiție în familia noastră. În acest caz, a servit și pentru a îndepărta un pericol”, arată prințul în scrisoarea transmisă publicației austriece.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram