/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Anunț de ultimă oră! De Blajini, autoritățile au permis accesul în cimitirele din Chișinău

08 mai 2021, ora 12:08

Accesul în cimitirele din Capitală va fi permis, începând de mâine, 9 mai. Anunțul a fost făcut de către primarul general al municipiului, Ion Ceban, după ședința ședința Comisie extraordinare pentru sănătate publică a municipiului Chișinău. Acesta a precizat că accesul va fi permis până la ora 17:00.

„Se permite, începând cu ziua de mâine accesul în toate cimitirele din municipiu, până la ora 17:00, cu purtarea obligatorie a măștilor de protecție, cu evitarea aglomerațiilor, păstrarea distanței fizice și interzicerea consumului de produse alimentare sau băuturilor alcoolice”, a declarat Ceban.

Edilul anunță că în acest an nu va fi pus la dispoziție transport public suplimentar la cel care circulă obișnuit, așa cum se întâmpla în anii precedenți.

„Solicităm suportul Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General de Carabineri pentru controlul regulilor de sănătate publică și de prevenire a răspândirii infecției de tip nou COVID-19 pe teritoriul municipiului Chișinău”, a punctat Ceban.

Precizăm că, mitropolitul Chișinăului și a întregii Moldove, ÎPS Vladimir i-a adresat miercuri, 5 mai, o scrisoare primarului general al Capitalei, Ion Ceban, cu rugămintea ca autoritățile municipale să permită ca Paștele Blajinilor să aibă loc în cimitire. Mitropolitul invocă mai multe motive pentru care, în opinia sa, desfășurarea sărbătorii nu ar trebui interzisă.

După ce Mitropolitul Moldovei, a adresat municipalității o scrisoare prin care cere ca de Blajini, pomenirea morților să fie permisă cu prezența fizică a rudelor celor decedați, directoarea Întreprinderii Municipale „Combinatul Servicii Funerare”, Ludmila Boțan, este de părere că în actualele condiții de pandemie de coronavirus, organizarea și desfășurarea Paștelui Blajinilor în cimitirele din Capitală este un pericol major, real și iminent.

Amintim că și Ministerul Sănătății îndeamnă populația să se abțină de a participa la serviciile divine de pomenire în cimitire (Paștele Blajinilor) și să îi pomenească pe cei trecuți în neființă acasă, deoarece riscul de infectare cu noul Coronavirus este unul iminent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram