/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Ceban, după ședinta Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică: „Avem suficient ser și invităm toată lumea să se vaccineze”

missing
08 mai 2021, ora 13:55

Direcția generală asistență socială și sănătate și instituțiile medicale de Asistență Medicală Primară vor asigura mobilizarea deplină și imediată pentru imunizarea anti COVID-19 la adresare liberă (la cerere) a populației din mun. Chișinău. Despre aceasta a anunțat primarul general al Capitalei, Ion Ceban, după ședința Comisie Extraordinare pentru Sănătate Publică a municipiului Chișinău. Ceban a îndemnat oamenii să se vaccineze menționând că la etapa actuală există suficiente doze de ser împotriva COVID-19.

„Este foarte important acest lucru. Avem, la această etapă, suficient vaccin și invităm toată lumea să se vaccineze. Mai mult, sunt câteva tipuri de vaccin pentru preferințele locuitorilor”, a menționat Ceban, după ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică.

Un mesaj asemănător l-a avut vineri, 7 mai, și consiliera prezidențială în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, care explica că Ministerul Sănătății ar trebui să anuleze programările la vaccinare și să anunțe inițierea celei de-a treia etape de vaccinare în țara noastră. Nemerenco motivează că există suficiente doze de ser, iar pentru a grăbi procesul să fie organizate cât mai multe centre de vaccinare.

Ulterior, membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au decis lansare graduală etapei a treia de imunizare împotriva COVID-19. Astfel, pe data de 11 mai, odată cu lansarea platformei naționale de înregistrare la vaccinare, vor fi aprobate noile contigente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19.

Amintim că, alte 100.800 doze de vaccin AstraZeneca, donate de Guvernul României, au ajuns vineri, 7 mai, la Chișinău. Totodată, premierul român Florin Cîțu a menționat că autoritățile de la București au decis să ofere Republicii Moldova spre revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Anterior, România a mai donat Republicii Moldova 200 de mii de doze de vaccin, care deja au ajuns în Republica Moldova.

Precizăm că campania de vaccinare în Republica Moldova a început la 2 martie, după ce țara noastră a primit o donație din partea Guvernului României de peste 21 de mii de doze de ser AstraZeneca. Campania de vaccinare este împărțită în trei etape, iar potrivit ultimelor date oferite de MSMPS, peste 172 de mii de persoane au fost imunizate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram