/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Vești bune pentru HoReCa. Care este noul program de lucru al restaurantelor și cafenelelor din Capitală

missing
08 mai 2021, ora 12:50

După luni în care cei din domeniul HoReCa au cerut ajutor din partea autorităților, organizând mai multe acțiuni în semn de protest privind relaxarea unor restricții, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis după ședința de astăzi, ca activitatea restaurantelor și cafenelelor să fie prelungită până la ora 23:00.

„Unitățile de alimentație publică vor activa până la ora 23:00, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică şi a instrucţiunii privind prevenirea infecţiei COVID-19, cu recomandarea utilizării preponderent a spațiilor amenajate, plus în aer liber după regulile vechi”, a declarat Ion Ceban într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook.

Totodată, edilul Capitalei a specificat că activitatea centrelor comerciale la fel este prelungită până la ora 22:00. „Centrele comerciale și unitățile specializate de comerț cu amănuntul a produselor nealimentare de pe teritoriul municipiului Chișinău vor activa cu program până la ora 22:00”, a anunțat Ceban.

Anterior, antreprenorii au declarat că sunt nemulțumiți că Comisia pentru Situații Excepționale nu a impus relaxări ale restricțiilor și în domeniul HoReCa. „De parcă ne-au șters din existența acestei țări”, declarau afaceriștii.

Amintim că, la 31 martie în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pentru o perioadă de 60 de zile, fiind instituită de către Parlament, la propunerea Guvernului în exercițiu. Propunerea a fost votată de către deputații din PSRM și Partidul Șor, chiar dacă, la acel moment, nu a fost prezentat un plan de măsuri.

Abia a doua zi, adică în data de 1 aprilie, s-au întrunit membrii CSE, care au dispus desfășurarea procesului educațional la distanță, cu excepția grădinițelor. Ulterior, la 28 aprilie, starea de urgență din Republica Moldova a fost anulată. Curtea Constituțională a declarat neconstituțională decizia Parlamentului privind introducerea stării de urgență din data de 1 aprilie până pe 30 mai curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram