/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Lukașenko a semnat decretul care stabilește cui îi este transferată puterea în cazul morții sale

missing
09 mai 2021, ora 12:38

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a semnat un decret care prevede transferul prerogativelor prezidențiale către consiliul de securitate al țării, în caz că este asasinat sau nu poate să-și exercite funcția, transmite agenția de stat Belta, preluată de Reuters.

Lukașenko anunțase încă din luna trecută că intenționează să schimbe structura puterii din Belarus,scrie Hotnews.Până acum, dacă poziția de președinte devenea vacantă, sau acesta nu putea să-și exercite funcția, puterea trebuia transferată premierului până când depunea jurământul noul președinte.

Fiul său, Viktor Lukaşenko, joacă un rol important în consiliul de securitate, mutare întărind temerile că Alexander Lukașenko vrea să instituie o dinastie politică în Belarus.

Lukașenko este președintele Belaruslui din nul 994. Realegerea sa în funcție, în august anul trecut a dus la un val de manifestații, care au fost reprimate cu violență de forțele de ordine. Potrivit opoziției politicei, alegerile prezidențiale ar fi fost trucate. De altfel, rezultatele scrutinului nu a fost recunoscut nici de statele din Europa, care au spus că alegerile din Belarus nu a fost nici libere, nici corecte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram