/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un consilier municipal PUN susține că cimitirele s-au deschis datorită insistențelor PSRM și Șor. „Vor să-și justifice marșul din 9 mai”

09 mai 2021, ora 11:41

Accesul în cimitirele din Capitală, de Paștele Baljinilor, s-a făcut la insistența Mitropoliei Moldovei, dar și în urma unui demers depus joi, 6 mai, de către consilierii PSRM și Șor În Consiliul Municipal Chișinău. O spune consilierul municipal PUN, Corneliu Pântea, care susține că astfel, cele două formațiuni au vrut să își justifice marșul organizat astăzi în Capitală. 

„Ultimii, în așa fel, vor să-și justifice acțiunea, care intenționează să o organizeze pe 9 Mai (marșul memoriei), cu participarea a câteva mii de oameni, sau mai degrabă să acopere consecințele, care vor urma în rândul populației după acest marș”, a scris Pântea.

Consilierul PUN sugerează că după ce s-a dat undă verde intrării în cimitire azi și mâine, dar și în urma marșului „Regimentul Numuritor” din Capitală, s-ar putea să ne confruntă cu o explozie de cazuri de coronavirus.

„Doar în cimitirul “Sf. Lazăr” din Chișinău sunt circa 300.000 morminte. Putem presupune, că în aceste 2 zile de blajini cimitirele din Chișinău vor fi vizitate de circa 1 mln. de oameni. Știind că suntem fideli tradițiilor noastre, uneori exagerate, și la care nu putem renunța nici pe timp de ciumă, intuiesc că vom avea consecințe nu prea bune peste o săptămână două. Ne dorim să comemorăm pe cei trecuți în neființă, dar în siguranță ori viața are întotdeauna prioritate!”, a mai menționat Corneliu Pântea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram