/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Mesajul ambasadorului UE la Chișinău de Ziua Europei: „Uniunea Europeană este cel mai mare susținător al R. Moldova”

missing
09 mai 2021, ora 12:27

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko a transmis cetățenilor R. Moldova un mesaj de felicitare de Ziua Europei. Excelența Sa a menționat cu această ocazie că UE este cel mai mare susținător al țării noastre, inclusiv cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova. 

„Uniunea Europeană este cel mai mare partener comercial al R.Moldova recepționând circa 70% din exporturile R.Moldova și oferind aproximativ 80% de investiții străine directe în economia țării”, a spus Michalko.

„Uniunea Europeană este, de asemenea, este cel mai mare susținător al R.Moldova prin asistența pentru dezvoltare cu peste un miliard de euro acordați prin granturi în ultimii zece ani, după ce a implementat peste o mie de proiecte împreună cu proiectele finanțat de statele membre ale Uniunii Europene”, a mai menționat șeful Delegației UE la Chișinău.

Peter Michalko a trecut în revistă sprijinul acordat de UE țării noastre, mai ales în lupta cu pandemia de COVID – 19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram