Comitetul Național pentru Situații de Urgență al României a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova se menține, în continuare, în afara statelor incluse în așa numita zonă galbenă, pentru care este obligatoriu regimul de carantină la intrarea în România. Astfel, moldovenii cu cetățenie română pot călători liber peste Prut, dacă nu au fost în ultimele 14 zile într-o zonă cu risc epidemiologic ridicat.

În schimb, cetățenii Republicii Moldova cu pașapoarte biometrice, în continuare nu au voie să meargă în România. Potrivit Ambasadei României la Chișinău, „eliminarea Republicii Moldova din Lista țărilor / zonelor cu risc epidemiologic ridicat nu modifică condițiile de intrare în România”. Intrarea în România vi se va permite doar dacă vă încadrați în excepțiile prevăzute de legislația în vigoare. Mai exact, pentru a fi exceptați de la măsura carantinei, trebuie să nu vă fi aflat, în ultimele 14 zile, într-una sau mai multe zone cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, sunt permise deplasările care vizează evenimentele legate de căsătorie, naștere sau deces ori cele în scop medical, care nu suportă amânare.

Lista a fost actualizată de către Guvernul României în data de 10 mai, iar persoane care ajung în Români. Mai jos, lista țărilor din zona galbenă cetățenii cărora trebuie să stea în carantină. Persoanele care s-au vaccinat sau care au avut COVID în ultimele 3 luni sunt scutite de carantină.

Totodată, Guvernul de la București a prelungit pentru încă 30 de zile starea de alertă instituită pe teritoriul României, deși a a anunțat în același timp unele măsuri de relaxare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!