/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Locuitorii Capitalei, încurajați de primar să se vaccineze. Ceban: „Este păcat să păstrăm serul în frigidere”

missing
11 mai 2021, ora 11:32

Primarul Ion Ceban îi încurajează pe locuitorii Capitalei să se imunizeze împotriva COVID – 19. Edilul dă asigurări că există vaccinuri suficiente, iar doritorii de a și-l administra, sunt îndemnați să se adreseze medicului de familie, pentru a se programa.

„Am trecut de sărbători, nu mai există niciun motiv de a nu ne duce la vaccinare. Noutatea bună e că vaccinuri sunt suficiente, iar specialiștii spun că e păcat să le păstrăm în frigidere când sunt mulți din cei care își doresc vaccinarea”, a declarat Ion Ceban la ședința operativă a Primăriei.

Pentru a accelera mersul campaniei de vaccinare împotriva noului coronvairus, Ceban a menționat că va dispune ca centrele și punctele de vaccinare imunizare din Chișinău să activeze inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

„Totul este demult pus la punct, este adevărat că pe termen mediu, solicitările sunt mai mari decât stocurile de ser, dar autoritățile centrale depun toate eforturile pentru a suplini rezervele, important e să oferim acces imediat tuturor și să asigurăm capacitatea deplină de administrare”, a spus primarul Capitalei.

În prezent, în Chișinău și suburbiile Capitalei sunt funcționale 63 de puncte de vaccinare cu o capacitate de minimum 3500 de imunizări pe zi, susțin autoritățile.

De la începutul pandemiei, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 105.954 de cazuri de COVID – 19. Din martie, când a fost dat startul imunizîrii în țară, în Capitală au fost administrate peste 71 de mii de doze de ser împotriva noului coronavirus, ceea ce înseamnă că au fost vaccinați în jur de 35 de mii de oameni.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram