/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Șefa statului solicită Ministerului Sănătății să renunțe la vaccinarea pe categorii și să lanseze imunizarea anti COVID-19 pentru toți doritorii

missing
11 mai 2021, ora 21:33

Președinta Maia Sandu solicită Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) să renunțe la vaccinarea pe categorii și să asigure accesul la vaccinare pentru toți doritorii. Într-o postare pe o rețea socială, Sandu anunță că a discutat acest subiect într-o ședință de lucru cu secretarii de Stat din cadrul MSMPS.

„Procesul de vaccinare împotriva Covid-19 este prea încet, raportat la cantitatea de vaccin pe care am reușit să o aducem în țară până în prezent. Mulți moldoveni doresc să se vaccineze și ministerul trebuie să asigure imunizarea doritorilor cât mai repede. Am cerut ministerului să deschidă procesul de vaccinare pentru toți cei care doresc să o facă, iar informațiile să fie clare pentru cetățeni: să se renunțe la vaccinarea pe categorii; să fie deschise mai multe centre de vaccinare în cât mai multe localități – și acestea să funcționeze inclusiv în zilele de odihnă; să fie mobilizat mai mult personal medical, iar procedurile să fie simplificate, astfel încât oamenii să se poată vaccina indiferent de locul de trai sau de muncă”, a scris președinta pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că, astăzi, 11 mai, Ministerul Sănătății a anunțat lansarea graduală a etapei a treia de vaccinare anti COVID – 19. Potrivit responsabililor de la sănătate, urmează să fie imunizate persoanele care muncesc în unitățile de producție, transport, lucrătorii din hoteluri și restaurante, cei din sistemul financiar, reprezentanții cultelor religioase și alții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram