/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Ultima oră! PCCOCS anunță că a mai reținut un suspect în cazul răpirii judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus

missing
11 mai 2021, ora 10:24

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații de comun cu ofițerii de urmărire penală de la Direcția Generală Urmărire Penală ai IGP al MAI anunță că au mai reținut un complice în cazul răpirii fostului judecător din Ucraina, Nicolae Ceaus (Mykola Chaus). Persoana a fost încătușată duminică, 9 mai. 

Bărbatul are vârsta de 30 de ani și a fost reținut la intrarea în Republica Moldova.

Potrivit informațiilor, la 10 mai 2021, procurorii l-au pus sub învinuire pentru asigurarea și organizarea activității grupului de persoane care nemijlocit au realizat răpirea cetățeanului ucrainean.

Astăzi, 11 mai, procurorii PCCOCS urmează să solicite în instanța de judecată aplicarea arestului preventiv.

În nota de la Procuratură, fapta de care bărbatul reținut este învinuit se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 6 la 10 ani.

Magistratul din Ucraina, Nicolae Ceaus, cel care în anul 2016 a fugit de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova, ar fi fost răpit la Chișinău.

Poliția a pornit un proces penal pe acest caz. Anterior, o altă persoană ar fi fost deja reținută în acest caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram