/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Un membru al Consiliului Superior al Procurorilor riscă să fie sancționat. Și un primar din raionul Glodeni, în atenția ANI

missing
11 mai 2021, ora 11:58

Un membru al Consiliului Superior al Procurorilor și un consilier raional din Consiliul raional Glodeni riscă să fie sancționați, pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. Autoritatea Națională de Integritate informează că cei doi au fost vizați în controalele din săptămâna 4 – 7 mai curent.

„Un primar din raionul Basarabeasca nu a acordat informații în cadrul unui control inițiat pe numele său, astfel a împiedicat activitatea ANI, fapt pentru care urmează să fie amendat, spun reprezentanții ANI.

Inspectorii de integritate mai precizează că au inițiat patru proceduri de control. „Trei verificări vizează posibile conflicte de interese admise de către un primar dintr-un oraș din sud-estul țării, un șef de direcție din Consiliul raional Fălești și un director de grădiniță din raionul Hîncești. Iar, în cadrul unei altei investigații figurează un funcționar public cu statut special din cadrul Inspectoratului de Poliție Călărași, care s-ar afla și într-o incompatibilitate de funcție”, se arată într-o notă.

Potrivit informațiilor, trei primari din raioanele Anenii Noi, Hîncești și Drochia au declarat câte un conflict de interese la ANI.

ANI anunță că, în continuare, peste 400 de declarațiile de avere și interese personale ale judecătorilor pentru anul 2020, depuse pe Portalul Public, au fost distribuite spre verificare inspectorilor de integritate prin sistemul „e-Integritate”. Astfel, dacă se vor constata încălcarea regulilor de completare și depunere a acestor declarații, inspectorii de integritate vor demara din oficiu proceduri de control al averii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram