Un membru al Consiliului Superior al Procurorilor și un consilier raional din Consiliul raional Glodeni riscă să fie sancționați, pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. Autoritatea Națională de Integritate informează că cei doi au fost vizați în controalele din săptămâna 4 – 7 mai curent.

„Un primar din raionul Basarabeasca nu a acordat informații în cadrul unui control inițiat pe numele său, astfel a împiedicat activitatea ANI, fapt pentru care urmează să fie amendat, spun reprezentanții ANI.

Inspectorii de integritate mai precizează că au inițiat patru proceduri de control. „Trei verificări vizează posibile conflicte de interese admise de către un primar dintr-un oraș din sud-estul țării, un șef de direcție din Consiliul raional Fălești și un director de grădiniță din raionul Hîncești. Iar, în cadrul unei altei investigații figurează un funcționar public cu statut special din cadrul Inspectoratului de Poliție Călărași, care s-ar afla și într-o incompatibilitate de funcție”, se arată într-o notă.

Potrivit informațiilor, trei primari din raioanele Anenii Noi, Hîncești și Drochia au declarat câte un conflict de interese la ANI.

ANI anunță că, în continuare, peste 400 de declarațiile de avere și interese personale ale judecătorilor pentru anul 2020, depuse pe Portalul Public, au fost distribuite spre verificare inspectorilor de integritate prin sistemul „e-Integritate”. Astfel, dacă se vor constata încălcarea regulilor de completare și depunere a acestor declarații, inspectorii de integritate vor demara din oficiu proceduri de control al averii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!