/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Un șef de sector de la Poliția de Frontieră, reținut în dosarul contrabandei cu țigări de jumătate de milion de lei de pe malul Prutului

missing
11 mai 2021, ora 15:06

Un șef de sector de la Poliția de Frontieră a fost reținut de procurorii PCCOCS în dosarul contrabandei cu țigări de pe malul Prutului. Oamenii legii au efectuat vineri, 7 mai, percheziții la domiciliul și biroul acestuia, de unde au ridicat înscrisuri, acte și telefoane mobile, iar sâmbătă, acestuia i-a fost înaintată învinuirea. 

În rezultatul examinării demersului procurorilor privind aplicarea arestului preventiv, în data de 9 mai, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au dispus plasarea acestuia în arest pentru un termen de 15 zile. Deoarece procurorii au solicitat un termen de 30 de zile, în scopul asigurării unor investigații obiective, această încheiere a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Procurorii au contestat mandatul de arest eliberat tot pentru 15 zile și în privința unuia din liderii grupării criminale care a fost reținut la 30 aprilie curent.Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii SPIA a confiscat zeci de mii de pachete cu țigări într-o operațiune ce a avut loc în noaptea din 29 spre 30 aprilie, pe malul râului Prut, în perimetrul satului Șirăuți, raionul Briceni.

În momentul descinderii, figuranții au reușit să părăsească locul faptei cu un microbuz. La fața locului au fost depistate 70 de cutii a câte 50 de blocuri de țigări în fiecare de marca Ashima fabricate în China și Ritm de producție autohtonă, valoarea cărora ar fi de aproximativ 500 de mii de lei.

Totodată, oamenii legii au mai depistat o barcă din cauciuc gonflabilă cu motor, pompă pentru umflarea bărcii și o vâslă. În cadrul cercetării la fața locului, prin implicarea expertului criminalist, a fost posibilă fixarea urmelor de încălțăminte și de cauciuc lăsate de automobil.

La scurt timp, pe urme fierbinți, a fost identificat microbuzul care, ca și obiectele indicate supra, a fost recunoscut în calitate de corp delict, care ar putea fi confiscate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram