/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ După mai multe săptămâni în care elevii au învățat în regim online, astăzi au revenit la ore cu prezența fizică

missing
11 mai 2021, ora 18:42

De astăzi, elevii din întreaga țară au revenit la școală cu prezența fizică. Prin urmare, la primele ore ale dimineții, capitala s-a transformat într-o mare de mașini. Oamenii au stat în trafic și până la o oră. Între timp, copiii s-au arătat foarte bucuroși de faptul că li s-a permis să studieze în sălile de clasă, iar unii profesori chiar au avut emoții. Fiecare instituție de învățământ va desfășura orele conform modelelor propuse de Ministerul Educației, la începutul acestui an școlar. Între timp, unii reprezentanți ai instituțiilor de învățământ ne-au dat asigurări că normele antiepidemice se respectă cu cea mai mare strictețe.

Dis-de-dimineață, Capitala a fost, practic, blocată din cauza ambuteiajelor. Acestea s-au format, mai ales, în apropierea instituțiilor de învățământ, întrucât părinții își aduceau copiii la școală. Pe bulevardul Moscova, de exemplu, s-a circulat bară la bară. Șoferii spun că traficul infernal din zilele în care elevii revin în sălile de clasă nu mai este o noutate pentru ei. Totuși, ei se arată deranjați că nimeni nu intervine, pentru a-l fluidiza.

Între timp, copiii se adunau fericiți, la școală, iar părinții ne-au spus că își pun mari speranțe în aceste trei săptămâni de studii în clasă. La rândul lor, profesorii ne-au spus că, astăzi, au revenit cu emoții în fața discipolilor. Acum, ei au o responsabilitate dublă: pe de o parte să predea copiilor cât mai mult material și să recupereze orele pierdute, iar pe de altă parte – să aibă grijă să fie respectate toate normele antiepidemice, pentru siguranța copiilor.

În cadrul ședinței de azi a Primăriei s-a vorbit despre faptul că instituțiile de învățământ vor respecta modelele aprobate de Ministerul Educației, la început de an școlar. Spre exemplu, în situația în care numărul de copii este mare, iar suprafața clasei este mică și nu corespunde normelor sanitare, atunci elevii vor fi împărțiți în două grupe și voi învăța în schimburi: o grupă dimineața și alta – după masă.

La fel, învățământul extrașcolar, centrele extrașcolare, școlile sportive și activitatea extrașcolară, în instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiu, se organizează cu prezența fizică, iar numărul de copii se va stabili în funcție de mărimea sălii de clasă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram