/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Întrevedere între liderul socialiștilor, Igor Dodon și liderul comuniștilor, Vladimir Voronin. Despre ce au discutat cei doi

missing
11 mai 2021, ora 18:30

Liderul socialiștilor, Igor Dodon și liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, au avut astăzi o întâlnire unde au discutat detaliile blocului electoral, PSRM-PCRM. Anunțul a fost făcut de către deputatul socialist Vlad batrîncea.

„În urma negocierilor, a avut loc o întâlnire personală între liderii PSRM și PCRM Igor Dodon și Vladimir Voronin. Există un acord reciproc cu privire la crearea blocului socialiștilor și comuniștilor. Mâine, la ora 11.00, va avea loc o ședință a Consiliului Republican al PSRM, la care socialiștii vor lua o decizie fundamentală”, a scris socialistul Vlad Batrîncea pe pagina sa de Facebook.

Astăzi, membra PCRM Elena Bodnarenco, a declarat pentru TV8 că Partidul Comuniștilor (PCRM) va forma un bloc comun cu Partidul Socialiștilor (PSRM), dacă în urma tratativelor se va ajunge la un numitor comun.

Menționăm că PSRM poartă discuții cu PCRM privind unificarea forțelor la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. În acest context, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că, timp de 24 de ore, va anunța decizia luată în acest sens.

Anterior, Igor Dodon a declarat că PSRM a adresat o scrisoare oficială președintelui PCRM, Vladimir Voronin, cu propunerea de a crea un bloc electoral pentru alegerile anticipate din 11 iulie.

Pe data de 6 mai, reprezentanții PCRM au anunțat că Vladimir Voronin va merge la consultări cu socialiștii în vederea creării unui bloc electoral.

Până nu demult cei doi politicieni se aflau pe baricade. Supărările dintre ei au început acum aproape 10 ani, atunci când Dodon a părăsit Partidul Comuniștilor, iar astfel, împreună cu încă doi colegi au votat pentru ca Nicolae Timofti să devină președinte.

În tot acest timp, liderul comuniștilor, cu fiecare ocazie, i-a adresat replici tăioase și critici dure lui Dodon, pe care l-a numit trădător. Și cel din urmă urmă i-a răspuns cu declarații usturătoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram