/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Atacatorul din Kazan - plasat în arest pentru două luni. Anterior a fost diagnosticat cu o boală la creier

missing
12 mai 2021, ora 21:59

Tânărul Ilnaz Galyaviev, cel care ieri a organizat un atac armat într-o școală din Kazan, a fost plasat în arest pentru două luni. O decizie în acest sens a fost luată de către magistrații din Kazan, scrie novayagazeta.ru.

În timpul ședinței, Galyaviev a spus că este acord cu această hotărâre și a pledat vinovat. Comitetul de anchetă precizează că tânărul a fost diagnosticat anterior cu o boală a creierului.

„Potrivit anchetei, Ilnaz Galyaviev nu a fost înregistrat la medicii psihiatru și narcolog. Cu toate acestea, după cum s-a dovedit, el a solicitat anterior în mod repetat ajutor medical în legătură cu durerile de cap severe.

Anul trecut, după o adresare la una dintre instituțiile medicale, el a fost diagnosticat cu o boală a creierului. De la începutul acestui an, rudele au remarcat agresivitatea și irascibilitatea comportamentului său”, au spus oficialii de securitate.

Amintim că tânărul de 19 ani a intrat înarmat în școală și a deschis focul asupra elevilor și profesorilor. Atacatorul a fost reținut imediat. Acesta a fost numit terorist de către președintele Republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov.

12 mai a fost zi de doliu în Republica Tatarstan în urma atacului armat de ieri de la școala nr. 175 din orașul Kazan. Tragedia s-a soldat cu nouă persoane, șapte elevi și doi profesori, ucise și 20 de răniți. Mulți dintre ei se află în stare gravă în spital.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram