/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTOREPORTAJ/ Morți, răniți, clădiri distruse și mașini incendiate după violențele israeliano-palestiniene. Cum arată orașele în urma atacului

missing
12 mai 2021, ora 15:57

Violențele s-au intensificat în Israel după ce militanții palestinieni au tras rachete către Ierusalim. Răspunsul Israelului a fost o serie de raiduri în Fâșia Gaza, soldate cu cel puțin 26 de morți în rândul palestinienilor, printre care și 9 copii. Doar marți, Israelul a tras cel puțin 130 de rachete spre Fâșia Gaza. Așa artă consecințele atacurilor în imagini:

Fumul se ridică dintr-un turn după ce a fost lovit de atacurile aeriene israeliene în urma unei izbucniri violente israeliano-palestiniene, în orașul Gaza din 12 mai 2021.

Pompierii israelieni, forțele de securitate și de salvare stau lângă un autobuz și o mașină care au fost lovite de o rachetă trasă din Gaza spre Holon, Israel la 11 mai 2021.

Foc și fum pe fundal unor clădiri rezidențiale, unde oficialii au declarat că o rachetă din Gaza a lovit o conductă de energie israeliană în apropiere de Ashkelon, Israel.

Un membru al forțelor de securitate vorbește cu un om la locul în care a fost lansată o rachetă din Fâșia Gaza, în Holon, Israel.

Un automobil ars în urma lansării rachetelor.

Fumul și flăcările cresc în timpul atacurilor din Israel.

Un palestinian trecând pe lângă o clădire care a fost devastată în atacurile aeriene israeliene.

Mai multe case au fost distruse în urma atacurilor.

Un grup de persoane care poartă trupul unui palestinian, Hussien al-Titi, care a fost ucis în timpul confruntărilor cu forțele israeliene care au aruncat cu pietre, în lagărul de refugiați Fawwar din apropiere de Hebron, în Cisiordania ocupată de Israel.

Sursă foto: Reuters

Amintim că violențele au pornit din cauza unor posibile evacuări ale locuitorilor palestinieni de pe pământul revendicat de coloniștii evrei. În acest context, justiția israeliană a decis să amâne o ședință cheie programată pentru luni cu privire la soarta familiilor palestiniene amenințate cu evacuarea.

De asemenea, tensiunile au fost amplificate de restricțiile antipandemice impuse de autoritățile din Israel. Tensiunile s-au manifestat de la începutul Ramadanului, luna sfântă de post şi rugăciune a musulmanilor. Numeroşi palestinieni sunt furioşi întrucât poliţia israeliană a restricţionat accesul în unele zone din Oraşul Vechi și le-a interzis acestora să se adune pe trepte, o tradiție a acestora după rugăciunile de seară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram