/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Ministrul de Externe din România spune că va monitoriza alegerile din Republica Moldova: „Sperăm să se desfășoare transparent” 

missing
12 mai 2021, ora 14:29

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, și-a exprimat speranța că alegerile parlamentare anticipate care urmează să aibă loc în Republica Moldova pe 11 iulie se vor desfășura transparent și „cu deplină corectitudine”. Subiectul a fost discutat marți seara în cadrul unei emisiuni de la TVR România

„Am luat notă de decizia pe care președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, a luat-o de dizolvare a Parlamentului și de declanșare practic a procesului pentru alegeri anticipate pe 11 iulie. Sperăm din toată inima ca aceste alegeri să fie desfășurate printr-o implicare a guvernului actual de la Chișinău, în așa fel încât să se desfășoare transparent și cu deplină corectitudine”, a menționat Bogdan Aurescu în cadrul emisiunii.

În aceeași ordine de idei, ministrul român a spus că „noi vom monitoriza cu toată atenția modul în care se desfășoară aceste alegeri și nu vom ezita să atragem atenția dacă există probleme. În același timp, vreau doar să mai menționez faptul că România susține pe deplin agenda reformatoare a președintelui Maia Sandu”.

Precizăm că pe data de 5 mai în Republica Moldova a început perioada electorală. O decizie în acest sens a fost luată de CEC, după ce, conform decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate au fost stabilite pentru data de 11 iulie curent.

Maia Sandu a dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Săptămâna trecută Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral din 11 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram