/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

USB și PL au mers astăzi la dialog cu AUR. „Am avut discuții constructive”

12 mai 2021, ora 15:47

Partidul Uniunea Salvați Basarabia (USB) și Partidul Liberal (PL) au mers astăzi la dialog cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Potrivit AUR, care și-a anunțat zilele trecute intenția de a participa la alegerile parlamentare anticipate de la Chișinău, discuțiile au fost constructive. 

Formațiunea, care a chemat partidele unioniste din Republica Moldova la dialog, pentru a forma o listă națională în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, susține că va organiza şi în zilele următoare întrevederi cu formațiunile politice de la Chişinău.

„Am avut discuții constructive, există o bază de dialog, fiecare parte și-a exprimat punctul de vedere. Ne bucurăm că a existat această ocazie și sperăm sincer ca în zilele următoare să ajungem la un consens”, a declarat liderul unionist Vlad Bilețchi, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

La întrevedere a fost prezent și Daniel Gheorghe Rusu, viceliderul AUR, parlamentar în România.

„AUR a venit aici să unească oamenii, nu să îi dezbine. Toți au venit să dezbată, partidele actuale vor să îi țină pe moldoveni dezbinați. Am văzut lucruri bune, există dialog, există o speranță. Trebuie fiecare să renunțe la orgolii, acestea nu sunt bune”, a declarat deputatul AUR, Daniel Gheorghe Rusu.

Potrivit unui comunicat de presă remis de AUR, forțele politice participante la dialog urmează să dezbată cele discutate, iar fiecare parte s-a retras să discute în cadrul formațiunii.

Partidul politic Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat în data de 5 aprilie că va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Anunțul a fost făcut miercuri, 5 mai, de către reprezentanții partidului în cadrul unui briefing de presă susținut în Parlamentul României.

Copreședintele partidului AUR, George Simion, a anunțat că partidul a fost deja înregistrat în R. Moldova cu aceeași siglă și denumire înregistrați. „Vrem să avem parlamentari unioniști în ambele Parlamente, de aceea candidăm”, a declarat George Simion.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram