/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Comisia parlamentară Economie ar putea stabili vineri data audierilor șefilor de la ANRE și Consiliului Concurenței privind scumpirea carburanților

missing
13 mai 2021, ora 15:39

Comisia parlamentară Economie, Buget și Finanțe se întrunește vineri în ședință. Membrii acesteia urmează să stabilească data la care vor fi audiați șefii de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și Consiliul Concurenței, pe subiectul scumpirii carburanților. 

Potrivit unui comunicat de presă al Partidului Platforma DA, fracțiunea parlamentară a formațiunii politice a solicitat încă la începutul acestei luni ca conducerea celor două instituții să fie audiată repetat pe subiectul respectiv în Comisie, însă fără vreun rezultat.

„Deputata Stela Macari, a reușit să miște carul din loc și a obținut susținerea mai  multor deputați care au semnat un demers privind convocarea ședinței Comisiei parlamentare în cadrul căreia va fi stabilită data audierilor șefilor de la ANRE și Consiliul Concurenței. Comisia se va întruni vineri, 14 mai, la ora 10.00”, se menționează în mesajul celor de la Platforma DA.

Stela Macari subliniază că subiectul majorării prețurilor la carburanți atrage majorarea prețurilor la produsele de primă necesitate și lovesc crunt agricultorii.

„Agricultorii sunt în plină desfășurare a lucrărilor de primăvară, iar după ce statul, s-a făcut că a uitat despre subvenționarea promisă în urma secetei de anul trecut, majorările prețurilor la carburanți lovesc și mai crunt în ei. Trebuie să găsim metode să limităm poftele exorbitante ale petroliștilor, care continuă să acumuleze supra profituri în această perioadă de criză”, menționează deputata Stela Macari.

De la începutul anului, carburanții s-au scumpit în Republica Moldova de cel puțin opt ori.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram