În urma măsurilor de prevenire și combatere a șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, organizate de ofițerii Biroului Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în data de 11 mai, în comuna Ghidighici au fost depistate cinci persoane originare din Turcia.

Acestea își desfășurau activitate de muncă manifestată prin lucrări de construcție a unui atelier de autoservice, în lipsa actelor permisive, contractelor de muncă și fără respectarea măsurilor de siguranță.

Urmare celor constatate, străinii au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 30 000 de lei și au fost obligați să părăsească teritoriului național în termen de 5 zile, cu aplicarea interdicției de intrare pentru perioade de câte 3 ani.

Foto: Biroul Migrație și Azil

Foto: Biroul Migrație și Azil

Foto: Biroul Migrație și Azil

Foto: Biroul Migrație și Azil

În atenția agenților economici, care atrag forță de muncă de peste hotare!

Biroul atenționează despre necesitatea respectării cerințelor legislației și documentării străinilor până la inițierea activităților. Încadrarea ilegală în câmpul muncii a cetățenilor străini atrage după sine sancționarea angajatorului cu amendă contravențională în valoare de până la 3000 lei pentru fiecare străin angajat ilegal.

Monitorizarea permanentă și controlul asupra respectării legislației, precum și combaterea șederii ilegale a străinilor, sunt domeniile prioritare de activitate ale Biroului Migrație și Azil al MAI. Sesizează o acțiune ilegală săvârșită de un străin sau împotriva acestuia la numerele de telefon: regiunea Nord: 023161996, 079224800; regiunea Centru: 022274018, 069244228 ;regiunea Sud: 029947215, 078740962.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!