/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/FOTO/ Cinci bărbați din Turcia, sancționați și obligați să părăsească Moldova. Aceștia lucrau ilegal în construcții

missing
13 mai 2021, ora 15:13

În urma măsurilor de prevenire și combatere a șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, organizate de ofițerii Biroului Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în data de 11 mai, în comuna Ghidighici au fost depistate cinci persoane originare din Turcia.

Acestea își desfășurau activitate de muncă manifestată prin lucrări de construcție a unui atelier de autoservice, în lipsa actelor permisive, contractelor de muncă și fără respectarea măsurilor de siguranță.

Urmare celor constatate, străinii au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 30 000 de lei și au fost obligați să părăsească teritoriului național în termen de 5 zile, cu aplicarea interdicției de intrare pentru perioade de câte 3 ani.

Foto: Biroul Migrație și Azil

Foto: Biroul Migrație și Azil

Foto: Biroul Migrație și Azil

Foto: Biroul Migrație și Azil

În atenția agenților economici, care atrag forță de muncă de peste hotare!

Biroul atenționează despre necesitatea respectării cerințelor legislației și documentării străinilor până la inițierea activităților. Încadrarea ilegală în câmpul muncii a cetățenilor străini atrage după sine sancționarea angajatorului cu amendă contravențională în valoare de până la 3000 lei pentru fiecare străin angajat ilegal.

Monitorizarea permanentă și controlul asupra respectării legislației, precum și combaterea șederii ilegale a străinilor, sunt domeniile prioritare de activitate ale Biroului Migrație și Azil al MAI. Sesizează o acțiune ilegală săvârșită de un străin sau împotriva acestuia la numerele de telefon: regiunea Nord: 023161996, 079224800; regiunea Centru: 022274018, 069244228 ;regiunea Sud: 029947215, 078740962.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram