Sediul fostei școli generale nr. 6 de pe bulevardul Cuza Vodă din sectorul Botanica al Capitalei va fi reabilitat. Despre aceasta informează Primăria Chișinău, care a precizat că în acest sens au fost prevăzuți 15 milioane lei. 

Primăria spune că urmează să planifice surse bugetare și în anul 2022, astfel ca lucrările de reabilitare a clădiri să fie finalizate, iar instituția să fie repusă în circuitul școlar.

„Starea tehnică a imobilului a fost deja evaluată, iar în perioada următoare, un agent economic selectat în bază de concurs va elabora documentația de proiect pentru lucrările de reparație a clădirii. După perfectarea documentației respective, va fi anunțat concurs pentru selectarea agentului economic care va reabilita imobilul Școlii generale nr. 6”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Școala a fost închisă în anul 2012, iar clădirea a fost cedată ulterior Ministerului de Interne. În august 2020, imobilul a fost retrocedat municipalității, spre a fi utilizat după competență, având în vedere numărul mare de cereri pentru școlarizare în sectorul respectiv.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!