/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Important pentru moldovenii din Israel. Ambasada R. Moldova atenționează că și astăzi ar putea continua lansările de rachete din Fâșia Gaza

missing
13 mai 2021, ora 16:36

Ambasada R. Moldova în Israel a venit cu un nou apel către conaționalii noștri din Israel și atenționează că și astăzi ar putea continua lansările de rachete din Fâșia Gaza. În context, cere ca aceștia să respecte toate indicațiile autorităților competente israeliene și să aibă pregătită o geantă cu actele și lucrurile strict necesare și țineți-o la îndemână.

Misiunea diplomatică anunță că în cursul dimineții și amiezii, au fost atacate mai multe orașele israeliene, însă sunt informații că în a doua jumătate a zilei (după ora 21.00) și noaptea sunt posibile noi lansări de rachete spre centrul (inclusiv Tel Aviv), sudul și nordul țării.

Ambasada recomandă insistent abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor. Vă rugăm să nu panicați. Să urmăriți anunțurile oficiale ale autorităților.

„Identificați din timp cele mai apropiate adăposturi antirachetă. Pentru mai multe detalii despre acțiunile ce trebuie întreprinse în cazul în care vă aflați într-o localitate asupra cărei sunt lansate rachete le găsiți aici: https://www.oref.org.il/12487-15894-ru/Pakar.aspx. Puteți descărca aplicația ”Red Alert Israel” de notificare preventivă privind lansarea rachetelor, pentru deținătorii de Android: https://rb.gy/dttdhn sau https://bit.ly/3fh6szg și iOS: https://rb.gy/rrhxti”, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice.

De asemenea, ambasada informează că, muncitorii străini pot apela pentru consultații la Centrul de Informații pentru Muncitorii Străini la numărul de telefon: 1-700-707-889. Iar, dacă se confruntă cu probleme ieșite din comun, să sune la telefonul liniei fierbinte a Ambasadei: 037770544.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram