/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Nepal și-a închis granițele din cauza COVID - 19. Precizările Ministerului de Externe legate de cei 26 de moldoveni de pe Everest

missing
13 mai 2021, ora 17:08

Nepalul ia măsuri suplimentare pentru a evita răspândirea noului coronavirus, după ce numărul infectărilor a crescut simțitor. Autoritățile au hotărât să închidă granițele și să suspende zborurile internaționale până în data de 31 mai. În prezent, cel puțin 26 de moldoveni se află pe teritoriul statului nepalez. Toți sunt membri ai unor grupuri de expediție pe Everest, anunță Minsterul Afacerilor Externe de la Chișinău.

„Grupurile au diferite itinerare de retur, toate până în data de 31 mai. Ministerul evaluează diferite posibilități de evacuare a cetățenilor Republicii Moldova aflați în Nepal și întoarcere a acestora în țară. Zborurile acestora ar putea fi reprogramate sau, eventual, ei se vor întoarce în R. Moldova cu o cursă aeriană specială”, a declarat pentru pentru tv8.md Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

Printre cei 26 de cetățeni moldoveni aflați astăzi în Nepal se numără business-traineul Olga Țapordei, care a precizat într-un comentariu la o postare de a sa pe Facebook că își continuă expediția.

O altă membră a unuia din grupurile de expediție, Irina Benderschi, a scris pe pagina ei de Facebook că se îndreaptă către Lukla, un oraș mic din nord-estul Nepalului, pentru a ajunge ulterior cât mai rapid în capitala țării – Kathmandu.

Deja de 2 zile mergem cate 20 km la deal la vale si tot asa????
Mergem pe traseul Everest base camp catre Lukla. (incolo…

Publicată de Irina Benderschi pe Miercuri, 12 mai 2021

Ministerul de Externe menționează că a activat Centrul de Apel la care cetățenii pot semnala informații despre alți cetățeni aflați în situații dificile, la numărul de telefon: +373 22 788 722.

Ministerul reiterează pe această cale recomandările adresate cetățenilor moldoveni, de a consulta alertele de călătorie actualizate săptămânal, vineri, și care sunt disponibile la compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie” și de a evita călătoriile neesențiale în zonele afectate de răspândirea noului coronavirus și restricțiile impuse de autorități.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram