Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit 38 de circumscripții electorale de nivelul al doilea pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de pe 13 mai curent. 

Potrivit purtătoarei de cuvânt a CEC, Rodica Sârbu, din numărul total al circumscripțiilor, 37 au fost constituite pentru R. Moldova, inclusiv una pentru stânga Nistrului, și o singură circumscripție în străinătate.

Până pe data de 21 mai curent, CEC va constitui și consiliile electorale de circumscripție de nivelul doi, care vor stabili numărul secțiilor de votare deschise.

Hotarele circumscripțiilor electorale corespund hotarelor unităților administrativ-teritoriale, prevăzute de legislația în vigoare. Circumscripțiile electorale pentru localitățile din stânga Nistrului și pentru secțiile de votare constituite în străinătate se echivalează cu circumscripțiile electorale ale unităților administrativ-teritoriale de nivelul al doilea.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!