/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Socialiștii vor să interzică căsătoriile între persoanele de același gen și cer modificarea unui articol din Constituție

missing
13 mai 2021, ora 11:04

Deputații PSRM vor să modifice Constituția și să interzică căsătoriile între persoanele de același gen. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă, unde parlamentarii au declarat că inițiativa de a a modifica articolul 48 din Constituția Republicii Moldova este necesară, deoarece anumite organizații promovează și susțin drepturile LGBT, iar acestea reprezintă o amenințare la adresa familiei.

Deputatul Vasile Bolea susține că inițiativa a fost lansată în preajma zilei familiei „în vederea fortificării acesteia”.

În ultimii ani pe plan mondial dar și pe plan regional, în ceea ce ține de promovarea valorilor naționale și promovarea familiei tradiționale, sunt unele forțe care atentează la aceste valori tradiționale proprii. Diferite mișcări atentează și la familia tradițională, diferite marșuri și propagandă a valorilor netradiționale au luat o valoare mare. Acest lucru este catalogat ca și un pericol care atentează la viitorul familiilor noastre. […] În calitate de părinte a doi copii, acest lucru mă deranjează și pe mine. La nivel legislativ Constituția consfințește că familia este întemeiată în urma relației dintre un bărbat și o femeie. Noi venim cu ideea de a modifica Constituția, de a îmbunătăți prevederile articolului 48 din Constituție, unde să indicăm că, pe lângă acest fapt, să mai introducem și alte prevederi precum sun următoarele: statul interzice înregistrarea căsătoriilor între parteneri de același sex, și următoarea prevedere că părinții copiilor sunt tata – părinte de sex masculin și mama – părinte de sex feminin. Această idee nu este una nouă, în țările vecine cum este România, Ungaria, Polonia, Federația Rusă, acestea au fost incluse în Constituțiile lor naționale. Astăzi, până la sfârșitul zilei, vor fi colectate numărul necesar de semnături sun această inițiativă, după aceasta va fi înregistrată”, a specificat Bolea.

Acesta susține că ideea de a opera modificări la articolul 48 din Constituție a fost inspirată din experiența altor state, printre care  Federația Rusă.

Notă: Articolul 48 din Constituția Republicii Moldova stipulează că: (1) familia constituie elementul natural şi fundamental al societăţii şi are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului. (2) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea lor în drepturi şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor. (3) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege. (4) Copiii sînt obligaţi să aibă grijă de părinţi şi să le acorde ajutor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram