/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

După Voronin, Dodon. Liderul socialiștilor anunță primele zece persoane de pe lista blocului PCRM-PSRM

missing
14 mai 2021, ora 10:24

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat cine sunt primele zece persoane care se vor regăsi pe lista blocului electoral format din PCRM-PSRM, care a depus astăzi, 14 mai, actele la Comisia Electorală Centrală pentru a se înregistra în cursa electorală din 11 iulie. 

1.Vladimir Voronin;
2. Igor Dodon;
3. Zinaida Greceanîi;
4. Vlad Batrîncea;
5. Oleg Reidman;
6. Bogdat Țîrdea;
7. Ala Dolința;
8. Alla Pilipețcaia;
9. Elena Bodnarenco;
10. Alexandr Suhodolski.

Astăzi, de la primele ore ale dimineții, socialiștii s-au prezentat la Comisia Electorală Centrală (CEC) și au depus actele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie curent.

Ieri, 13 mai, Comisia Electorală Centrală a înregistrat blocul electoral al Partidului Comuniștilor (PCRM) și Partidului Socialiștilor (PSRM).

Pe 12 mai curent, liderul PSRM, Igor Dodon, și președintele PCRM, Vladimir Voronin, au semnat documentul oficial de creare a Blocului Electoral dintre cele două partide.

Liderii celor două partide au făcut front comun, deși până nu demult cei doi politicieni se aflau pe baricade. Supărările dintre ei au început acum aproape zece ani, atunci când Dodon a părăsit Partidul Comuniștilor, iar astfel, împreună cu încă doi colegi, au votat pentru ca Nicolae Timofti să devină președinte.

În tot acest timp, liderul comuniștilor, cu fiecare ocazie, i-a adresat replici tăioase și critici dure lui Dodon, pe care l-a numit trădător. Și cel din urmă urmă i-a răspuns cu declarații usturătoare.

Comisia Electorală Centrală anunță că astăzi, 14 mai 2021, începe perioada în care pot fi depuse documentele necesare pentru înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Dreptul de a desemna candidați pentru alegerile parlamentare îl au: partidele și alte organizații social-politice înregistrate, în modul stabilit, până la stabilirea datei alegerilor, în conformitate cu statutele (regulamentele) lor şi cu legislația în vigoare, blocurile electorale, înregistrate de CEC și cetățenii Republicii Moldova care îşi înaintează propria candidatură (candidații independenți).

Listele candidaților vor fi întocmite respectându-se cota minimă de reprezentare de 40% pentru ambele sexe. Poziționarea candidaților pe liste se face conform formulei: minimum patru candidați la fiecare zece locuri.

Pe 11 iulie 2021 în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram