/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Forțele armate israeliene: Militanţii palestinieni au lansat peste 2.000 rachete din Fâşia Gaza

missing
14 mai 2021, ora 23:53

Militanţi palestinieni au lansat peste 2.000 rachete din Fâşia Gaza, au anunţat vineri seara forţele armate israeliene. Scutul antirachetă Iron Dome din Israel a interceptat aproape 1.000 dintre rachete, a precizat armata israeliană, citată de Agerpres.

Unitatea radar a sistemului detectează rachete şi transmite informaţii către un lansator de rachete care trimite o rachetă interceptoare pentru a distruge racheta înainte de a ateriza. Armata israeliană are ordine stricte de a lansa rachete interceptoare numai dacă un atac ameninţă zonele locuite, potrivit media.

De la debutul de luni al acestui nou val de violenţe în Orientul Mijlociu, 119 de palestinieni, între care 31 de copii, au fost ucişi în Fâşia Gaza, conform unui bilanţ reactualizat de Ministerul local al Sănătăţii. În Israel, numărul morţilor a crescut la opt, potrivit AFP.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram