/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Germania denunță atacurile teroriste lansate de Hamas asupra Israelului. Ce avertisment a transmis Guvernul

14 mai 2021, ora 15:31

Germania a apreciat vineri că tirurile de rachete lansate de militanții islamiști Hamas către Israel sunt ”atacuri teroriste” și a avertizat că nu va tolera ”manifestațiile antisemite” pe teritoriul său, informează AFP citată de Agerpres.

”Oricine atacă o sinagogă, oricine distruge simboluri evreiești arată că nu este vorba despre criticarea unui stat, a politicii unui guvern, ci de agresiune și de ură contra unei religii și celor care îi aparțin”, a declarat într-o conferință de presă purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

”Cei care utilizează aceste manifestații pentru a-și exprima ura față de evrei abuzează de dreptul de a manifesta. Democrația noastră nu va tolera manifestațiile antisemite”, a avertizat el.

Consiliul Central al Evreilor din Germania a cerut miercuri sporirea măsurilor de pază în zona instituțiilor evreiești din această țară, după ce drapeluri israeliene au fost arse în fața a două sinagogi în legătură cu confruntările armate israeliano-palestiniene.

Sâmbătă sunt prevăzute la Berlin mitinguri în sprijinul palestinienilor. Marți seară, drapele ale statului evreu au fost incendiate în fața a două sinagogi la Bonn și Münster. În seara anterioară, poliția din Düsseldorf a fost alertată că persoane necunoscute încercaseră să aprindă focul pe o piatră comemorativă ce amintea de prezența odinioară a unei sinagogi în locul respectiv.

Aceste incidente intervin în plină escaladare a violențelor între palestinieni și forțele de apărare israeliene în Orientul Mijlociu. Israelul a ripostat vineri cu lovituri aeriene și tiruri de artilerie asupra Fâșiei Gaza, enclavă palestiniană dens populată unde violențele armate au produs începând de luni peste 100 de morți.

Tirurile de rachete lansate de Hamas către Israel sunt ”atacuri teroriste. Este vorba despre atacuri teroriste care nu au decât un scop: acela de a ucide fără deosebire și într-o manieră arbitrară și de a răspândi teama”, a explicat reprezentantul Berlinului, care a adăugat că guvernul condus de cancelarul Angela Merkel sprijină ”dreptul Israelului la legitimă apărare contra acestor atacuri”. ”Aceste tiruri de rachete trebuie să înceteze imediat”, a mai spus Seibert.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram