/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Ultima oră! A fost desemnată ordinea în care primele partide care au depus actele la CEC vor figura în buletinele de vot

missing
14 mai 2021, ora 17:13

La Comisia Electorală Centrală (CEC) a fost desemnată ordinea în care primele șase partide care au depus actele la CEC vor figura în buletinele de vot la alegerile parlamentare antipate de pe 11 iulie curent.

La tragerea la sorți au participat șase concurenți electorali, care au depus documentele necesare pentru înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Astfel, în buletinele de vot partidele vor apărea în următoarea ordine:

Partidul Acasă Construim Europa – nr. 1
Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic – nr. 2
Blocul electoral „Renato Usatîi” – nr. 3
Partidul Politic „Șor” – nr. 4
Partidul Acțiune și Solidaritate – nr. 5
Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – nr.6

Amintim că CEC a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea alegerilor, suma fiind de 125 de milioane de lei. Pe 12 mai curent, Guvernul în exercițiu a aprobat hotărârea de a aloca 70 milioane de lei pentru desfășurarea scrutinului. Peste două zile, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a reconfirmat că Executivul a ajuns la o înțelegere cu CEC privind finanțarea alegerilor și că banii vor fi alocați în tranșe.

Pe 28 aprilie, șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul privind dizolvarea Legislativului de la Chișinău

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram