Ședința Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, care ar fi trebuit să se desfășoare astăzi, 14 mai, a eșuat. Cel puțin asta susține deputata Platformei DA Stela Macari, spunând că deputații socialiști au boicotat ședința. 

„Înțeleg că socialiștii nu vor să discute subiectul majorării prețurilor la carburanți, fiind preocupați de nunți electorale. Dar cum vor răspunde ei cetățenilor de ce în luna aprilie prețurile la cele mai elementare produse au explodat? Ce vor spune agricultorilor în care majorarea prețurilor la carburanți lovește și mai crunt, după seceta din vara trecută?”, spune Stela Macari.

Deputata a mai menționat că trebuie să fie inițiată o anchetă pe subiectul majorării nejustificate a prețurilor la produsele petroliere.

Am contactat purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu, pentru o reacție, însă nu am primit un răspuns. L-am contactat telefonic și pe deputatul socialist Petru Burduja, care este președintele comisiei Economie, însă acesta nu ne-a răspuns.

Zilele trecute, Platforma DA anunța că deputata Stela Macari a obținut susținerea mai multor deputați care au semnat un demers privind convocarea ședinței Comisiei parlamentare în cadrul căreia va fi stabilită data audierilor șefilor de la ANRE și Consiliului Concurenței pe subiectul majorării prețurilor la carburanți! Comisia se va întruni astăzi, la ora 10:00.

Pe 4 mai 2021, fracțiunea parlamentară a Platformei DA, a înaintat un demers către Comisia Economie Buget și Finanțe pentru organizarea audierilor repetate a conducerii ANRE și Consiliului Concurenței, privind majorările la carburanți.

Scumpirile în lanț ale carburanților au început la mijlocul lunii decembrie și nu au mai încetat. Prima dată, prețurile au crescut, în medie, cu 60 de bani. La mijlocul lunii ianuarie au fost anunțate prețuri și mai mari, iar ultima scumpire a carburanților a avut loc pe 12 martie. Prin urmare aceasta este a șaptea oară când petroliștii modifică prețurile la panou.

Cea mai recentă majorare a fost înregistrată la începutul lunii mai, când câteva benzinării au afișat prețuri mai mari la panou. În aceste condiții, prețul pentru benzina cu cifra octanică A95 ajunge aproape la 20 de lei.

Pe 12 martie curent, Parlamentul a calificat activitatea conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și a Consiliului Concurenței drept ineficientă. Deputații au acordat vot de neîncredere conducerii ANRE și au cerut demisia Consiliului de Administrație al acesteia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!