/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Și reprezentanții Partidului Șor au mers la CEC pentru a se înscrie în cursa electorală

missing
14 mai 2021, ora 15:34

Și reprezentanții Partidului Șor au depus actele necesare la CEC, pentru a se înscrie în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. 

Tot astăzi ,la CEC au mers să se înregistreze blocul comuniștilor și socialiștilor, Partidul PACE, reprezentanții blocului Renato Usatîi, dar și membrii Partidului Acțiune și Solidaritate.

Dreptul de a desemna candidați pentru alegerile parlamentare îl au: partidele și alte organizații social-politice înregistrate, în modul stabilit, până la stabilirea datei alegerilor, în conformitate cu statutele (regulamentele) lor şi cu legislația în vigoare, blocurile electorale, înregistrate de CEC și cetățenii Republicii Moldova care îşi înaintează propria candidatură (candidații independenți).

Listele candidaților vor fi întocmite respectându-se cota minimă de reprezentare de 40% pentru ambele sexe. Poziționarea candidaților pe liste se face conform formulei: minimum patru candidați la fiecare zece locuri.

Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC în perioada 14 mai – 11 iunie 2021.

Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai curent.

Amintim că săptămâna trecută Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral din 11 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram